Skoleskyss - Oppvekstetaten i Sigdal kommune

Skoleskyss

Rettigheter

Elever på første trinn som bor mer enn to kilometer fra skolen har rett til gratis skoleskyss. Fra andre trinn er skyssgrensen fire kilometer. Korteste gangbare vei mellom hjem og skole regnet fra dør til dør skal legges til grunn ved beregning av skoleveien.

Skoleskyss er skyss mellom hjem og skole til skolens ordinære maksimale start- og sluttider, og elevene har dermed ikke rett til skyss i tilknytning til SFO. Når skyss retten på hhv 2 km og 4 km er utløst forventes det at elevene går en rimelig distanse fram til en oppsamlingsplass/holdeplass.
For mer info om hvem som har rett til gratis skoleskyss klikk her eller les mer på rundskriv 3-2009 fra UDIR.

Fylkeskommunen har delegert det det daglige arbeidet med skoleskyssen til Brakar, som har disse veiledende regler og retningslinjer

Info om skoleskyssen for 2019/2020

Info om Skoleskyss 2019/2020

Farlig skolevei

Gratis skoleskyss kan også innvilges uavhengig av veilengden dersom skoleveien vurderes som særlig farlig eller vanskelig. Trygg Trafikks Veileder for særlig vanskelig eller farlig skolevei  inneholder aktuelle lover og forskrifter, sentrale momenter som vurderes for å avgjøre om en vei er særlig farlig eller ikke, barns forutsetninger i trafikken og informasjon om saksgang.

Enkelte grunnskoleelever vil ha rettigheter etter flere skyss bestemmelser. For eksempel kan en elev ha rett til skyss både på grunn av skoleveiens lengde og fordi skoleveien er særlig farlig eller vanskelig. I slike tilfeller går fylkeskommunens ansvar foran kommunens, og det er fylkeskommunen som må oppfylle elevens rett til skyss.
Farlig skolevei
Lokale retningslinjer for farlig skolevei
Trygg skolevei

Veiledere fra Trygg Trafikk

Trygg Trafikk har laget flere informasjonshefter som det anbefales å ta en kikk på.
På hjemmesidene til Trygg Trafikk finner du oppgaver og filmer om buss som du kan se og gjøre sammen med barna. Oppgavene og filmene gir kunnskap om riktig oppførsel på buss, slik at bussreisene kan bli trygge og gode opplevelser for alle.

Linje 105 skoleåret 2018/2019

Skolebuss  skoleåret 2018/2019